MIJN VERHAAL

VERONIQUE WERZ (1967)

Ook al ben ik langer weg dan dat ik er heb gewoond, ik ben en blijf een Brabantse met een zachte G. Misschien is die tongval ook wel blijven hangen omdat ik mijn studie niet in de Randstad heb gevolgd maar koos voor het zuidelijkste puntje van Nederland, Maastricht.
Hier volgde ik de Academie voor Beeldende Kunsten en leerde ik mijn verhaal te visualiseren. En dat was een opstap naar mijn loopbaan in de reclamewereld. Een wereld waar het verhaal van het product wordt verteld. Ik was o.a. betrokken bij de introductie van McDonalds in Nederland en werkte voor aansprekende personen zoals Pietro Tramontin. Pietro is een selfmade reclameman met  een verhaal en iemand van wie ik de liefde voor het verhalen vertellen leerde.
Ik wilde echter niet alleen het verhaal van een product vertellen. Het verhaal van de mens erachter vond ik nog veel interessanter. Zo kwam ik in de bladenwereld terecht en heb ik eerst freelance en later in dienst van Libelle het verhaal van echte mensen mogen vertellen. Ook hier was het vooral de persoon die me inspireerde, iemand met passie voor het ambacht, Franska Stuy.
Vanuit Libelle werd het tijd om dat te doen wat zo dicht bij mezelf ligt. Zo ontstond in 2009 Lotje&co. Een stichting die het verhaal vertelt van gezinnen met een zorgintensief kind. Omdat ik ergens voelde, het doet ertoe om een stem te geven aan een groep vergeten mantelzorgers.

 

Als moeder van drie kinderen waarvan de oudste meervoudig complex gehandicapt is, heb ik vele drempels overwonnen en mezelf regelmatig weggecijferd. Ik bleef doen wat ik altijd deed en kreeg ook wat ik altijd kreeg. Dat werkte niet meer. Het was tijd voor echt persoonlijke groei. Ik zocht die in een driejarige opleiding professionele communicatie bij Phoenix. Het waren drie prachtige jaren waarin ik diep door het stof ging en met mijn billen bloot moest. Maar wat bracht het me veel! Ik leerde dat mijn kracht zit in mijn eerlijke feedback, het snel zien van de lijnen en het overzicht. Ik ontdekte dat ik humor nodig heb om te relativeren. En dat ik vanuit die kracht, samen met mijn passie voor verhalen van mensen andere mensen en organisaties verder kan helpen. Ik kan ze helpen om hun eigen verhaal te vinden en door te vertellen.
Mijn verhaal is nog lang niet af, ik heb echter wel de stap gezet om terug te gaan om van daaruit vooruit te komen. The story continues…

 

Opleidingen:

 • Phoenix Opleidingen: Systemisch Werken
  Iedereen leeft in een systeem. Of dat nou is in een prive situatie of een zakelijke setting. Iedereen heeft ook een plek in dat systeem. Maar wat gebeurt er nou als mensen niet hun plek weten of innemen? Welke belemmeringen ontstaan er vanuit een verhaal uit het verleden. Met familie en/of organisatieopstellingen ervaar je welke stap er nodig is om daar te komen waar je moet zijn.
 • Phoenix Opleidingen: Post HBO opleiding Professionele Communicatie
  De nadruk in deze opleiding ligt op het verkrijgen van inzicht van wie we zelf zijn. Je gaat op zoek naar wat je bronnen en drijfveren zijn en leert ze te gebruiken om in te zetten voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Je brengt jezelf altijd mee in het contact, dus hoe fijn is het als je weet wat je in beweging zet bij de ander maar ook bij jezelf.
  In deze opleiding zijn de volgende methodieken geïntegreerd: Transactionele Analyse, Neurolingistisch Programmeren en Systemisch Werken.
 • Gecertificeerd NLP Practitioner
 • Kristin Neff: certificering Mindful Selfcompassion
  De kracht om jezelf in mildheid te zien en dat als instrument in te zetten voor verdere ontwikkeling.
 • Academie Beelden Kunsten Maastricht
  Vanuit creativiteit ontstaat het creëren en vanuit het creëren ontstaat groei.